Cine a inventat cupcake-ul?

Cupcake-ul este o prăjitură destinată servirii unui singur om, învelită de obicei într-o hârtie subțire sau într-o ceșcuță de aluminiu. Aceasta mai poartă în limba originară și denumirile fairy cake, patty cake sau cup cake.

Prima mențiune a cupcake-ului a fost făcută în anul 1796 într-un articol denumit O prăjitură care poate să fie coaptă în cănițe mici, scris de Amelia Simmons în revista American Cookery. În secolul al XIX-lea apar termenii cupcake și cup cake. Mai devreme existau tot felul de nume diferite în funcție de matrițele și cănile care se foloseau. Acum, termenul cupcake este folosit pentru orice prăjitură mică care are forma și mărimea unei cești de ceai.

cupc-cake-oradea

Un alt tip de cup cake, se referă la o prăjitură a cărei ingrediente erau măsurate după volum, folosind o cană stadard, în loc de a se folosi un ghidaj după greutate. După ce măsurătorile de volum au fost stabilite pentru bucătării, aceste rețete au devenit cunoscute sub numele 1234 cakes sau quarter cakes, întrucât erau alcătuite dintr-o cană de unt, două de zahăr, trei de făină și patru de ouă.

Cupcake-urile sunt ideale pentru a avea parte de ele în cake bar-ul de la nuntă, în pachețelul de la serviciu sau când vrei să pregătești o gustare dulce pentru a-ți servi musafirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *